Головна Новини Новини компаній «Астарта» планує розпочати сівбу наприкінці березня – початку квітня

«Астарта» планує розпочати сівбу наприкінці березня – початку квітня

Виробничі підрозділи агропромхолдингу «Астарта» вже розпочали роботи в полі, проводять закриття вологи ґрунту та боронування озимих культур. Про це йдеться у дописі на сторінці «Наша Астарта» у Facebook, повідомляє «ПроАгро Груп».

Коли розпочнеться безпосередньо посівна, розповів головний агроном агрономічної служби агрохолдингу Роман Павлик.

 «В цьому сезоні ситуація незвичайна: дуже рано і переконливо прийшла весна. Огляд техніки, який ми проводимо у ці дні, переплітається з роботами в полі, і відповідно ми маємо змогу бачити тільки половину техніки, інша – вже працює в полі. Це стосується здебільшого західного, а також частково полтавського регіонів діяльності «Астарти».

Щодо початку посівної, то прогноз погоди на найближчий тиждень дає сподівання, що вже в останні дні березня або в перші дні квітня стартуватиме посівна кампанія, і всі ми будемо в полі розпочинати посів цукрових буряків. Щодо інших культур, то наприкінці першої декади квітня прогнозуємо розпочати посів соняшнику, насамперед в південних масивах ТОВ «Волочиськ-агро» та Полтавщини.

Рання весна – це завжди очікування гарних врожаїв, це сподівання на високу врожайність насамперед озимих культур, адже тривала вегетація – це можливість для рослин сповна реалізувати потенціал. Сподіваємось на гарний урожай і працюємо для цього», – зазначив Роман Павлик.

Перегляди: 5