Головна Війна проти України Атака рашистів по ДніпроГЕС завдала довкіллю збитків на понад 140 млн. гривень

Атака рашистів по ДніпроГЕС завдала довкіллю збитків на понад 140 млн. гривень

Внаслідок російської масованої атаки по Дніпровській гідроелектростанції ДніпроГЕС, що сталася 22 березня, довкіллю завдано збитків на понад 140 млн. гривень. Про це повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець в ефірі національного телемарафону, передає «ПроАгро Груп».

Посадовець нагадав, внаслідок атаки на ДніпроГЕС зафіксували засмічення ґрунтів та пляму нафтопродуктів на річці Дніпро орієнтовною масою 0,5 тонни. Проте нині ситуація стабілізувалася.

«У жодній точці відбору станом на сьогодні не фіксується перевищення вмісту нафтопродуктів. Фахівці Держекоінспекції та Держводагентства продовжують здійснювати щоденний моніторинг стану водних ресурсів у річці Дніпро нижче греблі ДніпроГЕС», — зазначив посадовець.

Також під час ефіру Руслан Стрілець розповів про поводження з відходами руйнації, які утворюються внаслідок постійних обстрілів рф території України. Він повідомив, що по всій Україні вже утворилося понад 600 тисяч тонн відходів руйнувань.

22 березня, армія РФ завдала вісім ударів по Дніпровській ГЕС у Запоріжжі. Через обстріл дві станції Дніпровської гідроелектростанції (ГЕС-1 та ГЕС-2) виведені з ладу також екоінспектори зафіксували витік нафтопродуктів у річку Дніпро.

Перегляди: 88