Головна Ринок України Експорт/імпорт Безмитна торгівля з ЄС підтримала розвиток цукрової галузі в Україні

Безмитна торгівля з ЄС підтримала розвиток цукрової галузі в Україні

З 2022 року цукрова галузь демонструвала стійкість і стала порятунком для тих фермерів, які вчасно змогли переорієнтуватися і додати у сівозміну до зернових цукровий буряк.

Про це повідомила т.в.о. голови правління Національної асоціації цукровиків України «Укрцукор» Яна Кавушевська, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroPortal.

«Якщо в Україні 2020 року під цукровим буряком було 216 тис. га, то останні два роки ми маємо 250 тис. га, і це збільшення на 20% відбулося завдяки площам незалежних фермерів або агрокомпаній, які не пов’язані з цукровиробництвом. Це компанії, які зробили свідомий вибір на користь цукрового буряку, оскільки побачили в культурі, в цукрі можливість отримати прибуток», — зазначила Яна Кавушевська.

За її словами, це також пояснювалося тим, що була хороша кон’юнктура на світовому ринку для цукру в цілому. Крім того, цукор, на відміну від зернових, легше було експортувати. Звичайно, не без проблем з логістикою, адже цукровики також зацікавлені у безперебійному експорті морем, але суходолом продукція вивозилася достатньо активно. Розвитку галузі також допомогла безмитна торгівля з ЄС, якою наші виробники скористалися, наростивши обсяги експорту.

Перегляди: 442