Головна Війна проти України Частина господарств ВК «Прометей» не може розпочати весняно-польові роботи

Частина господарств ВК «Прометей» не може розпочати весняно-польові роботи

Виробничі компанії групи ВК «Прометей» та «Агро Капітал центр», розташовані в Баштанському районі Миколаївської області, не можуть завершити підживлення та приступити до посівної частини своїх площ у зв’язку з активними бойовими діями в регіоні. Про це повідомляє «ПроАгро Груп». з посиланням на інформацію групи.

Зазначається, що друге підживлення озимої пшениці майже виконано всіма господарствами «Прометею». Залишилася частина полів площею близько 300 га, де через об’єктивні причини роботи із внесення добрив призупинено.

Щодо посівної кампанії, то господарства групи, розташовані в Баштанському районі, на тепер розпочали роботи з підготовки ґрунту до посіву на 1/4 своїх площ із майже 10 тис. га. У Снігурівському районі в зоні ризику залишається група полів у селищі Тернові поди, що належать виробничій компанії «Агро Капітал центр».

«На початку березня Баштанський район зазнав потужного обстрілу з боку окупаційних військ. Наші виробничі компанії зазнали значних матеріальних збитків, персонал був евакуйований, документація майже повністю знищена. У зв’язку з цим зростають ризики того, що посівні роботи в цьому регіоні не будуть проведені в повному обсязі згідно з графіком виробничого процесу», – поінформували в компанії.

На сьогодні можливість проводити посівну кампанію є на полях у Доманівському (ВК «Злагода»), Арбузинському (ВК «Вісла»), Врадіївському (ВК «Україна») районах. Але щодо цих господарств існують проблеми з посівним матеріалом, ЗЗР, а особливо паливом.

Перегляди: 6