Головна Ринок України Експорт/імпорт Черги на кордоні з Польщею зникли, але вантажівкам з агропродукцією доводиться чекати

Черги на кордоні з Польщею зникли, але вантажівкам з агропродукцією доводиться чекати

Мінфраструктури продовжує діалог із польськими колегами, щоб не допустити поновлення блокування кордону з боку перевізників. Після розблокування кордону черги на виїзд з України зникли. У той же час залишаються питання до ефективності виконання меморандумів про пропускну здатність на трьох розблокованих пунктах пропуску.

Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на допис міністерства у Facebook.

«Наразі «Краківець – Корчова» та «Рава-Руська – Гребенне» працюють не на повну потужність – близько на 35% від домовлених показників. Водночас на пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» цей показник перевищив 60%, а останні дні кількість вантажівок, що перетинають кордон на виїзд з України, перевищує і погоджені раніше цифри – близько 700 за добу», – зазначив посадовець.

За його словами, тривалий час очікування становить для вантажівок, що перевозять товари 1-24 групи. Це товари, що потребують фітосанітарного та ветеринарного контролю з боку компетентних органів Польщі. Час очікування у такій черзі може сягати понад 10 днів.

Перегляди: 10