Головна Ринок України Експорт/імпорт Чеські фермери також погрожують перекрити кордони українському експорту

Чеські фермери також погрожують перекрити кордони українському експорту

Чеські фермери планують приєднатися до міжнародного протесту аграрних організацій Центральної та Східної Європи, які незадоволені аграрною політикою ЄС та імпортом продукції з України.

Про це повідомляє видання Novinky, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на УНН.

За словами речниці Аграрної палати Барбори Панкової, неможливо передбачити, скільки тракторів та іншої важкої техніки поїде на кордон.

«Ми не можемо виключити, що прикордонні переходи та дороги будуть заблоковані», сказала вона.

У рамках масової акції, яка відбудеться 22 лютого, фермери організують протестні поїздки до прикордонних переходів, де зустрінуться з колегами з інших країн. Перед цим частина фермерів планує 19 лютого поїхати на важкій техніці до Праги, щоб перекрити автомагістраль.

Представники сільськогосподарських організацій Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини, Литви та Латвії обговорили з комісаром ЄС з питань сільського господарства Янушем Войцеховським проблеми, пов’язані з політикою Євросоюзу та її впливом на сільське господарство. Вони представили Комісару свої вимоги. Серед них − компенсація фермерам за дотримання нових екологічних норм, зменшення бюрократичної тяганини та більш прозора система субсидій, а також краще регулювання української продукції, що потрапляє на ринок ЄС.

Мітингарі зазначають якщо Європейська комісія не представить план розв’язання цих проблем, акції на прикордонних переходах можуть повторитися.

Перегляди: 29