Головна Овочівництво Ціни на картоплю продовжують знижуватися разом із попитом

Ціни на картоплю продовжують знижуватися разом із попитом

На поточному тижні пропозиція картоплі на українському ринку значно збільшилася, оскільки фермери, які раніше утримувалися від продажів в очікуванні зростання цін, почали розпродавати наявні обсяги.

Прийняти таке рішення виробники були змушені у зв’язку зі зниженням попиту і погіршенням якості даної продукції, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на EastFruit.

Продажі картоплі в Україні за останні кілька днів помітно впали. При цьому зниження цін, на думку самих виробників, ситуацію ніяк не рятує. Сьогодні фермери готові відвантажувати якісну картоплю за 14-20 грн./кг, що в середньому на 12% дешевше, ніж тижнем раніше, але інтерес покупців залишається вкрай низьким.

При цьому картопля в Україні все ще коштує в середньому втричі дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. Однак з огляду на досить низький попит на дану продукцію, українські фермери не виключають можливості подальшого здешевлення в даному сегменті.

Як повідомлялося, минулого тижня картопля надходила у продаж по 16-22 грн./кг, втративши в ціні 11% від початку поточного місяця.

Перегляди: 20