Підвищення торговельної активності стимулює зростання цін на моркву. Однак основною причиною подорожчання у цьому сегменті стало скорочення пропозиції коренеплодів на ринку через сезонний фактор.
Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на EastFruit.
Сьогодні фермери в основних регіонах виробництва відвантажують якісну моркву по 12-16 грн./кг, що в середньому на 32% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.
Оператори ринку такий ціновий тренд пов’язують із суттєвим скороченням пропозиції моркви через період міжсезоння. Зокрема, господарства вже завершили реалізацію моркви середніх сортів, тоді як до збирання пізніх більшість із них ще не приступили.
На даний момент ціна на якісну моркву в Україні вже в середньому у 2,2 рази вища, ніж рік тому. При цьому деякі виробники планують і надалі підвищувати ціни за умови збереження поточних темпів збуту.