Головна Рослинництво Зернові Ціни на основні зернові в Україні незначно зросли разом з біржовими котируваннями

Ціни на основні зернові в Україні незначно зросли разом з біржовими котируваннями

Котирування пшениці на біржах у Чикаго і Парижі в п’ятницю закрились зростанням на фоні закриття коротких позицій учасниками ринку, повідомляє «ПроАгро Груп»  з посиланням на інформацію Barva Invest.

Так, травневий фʼючерс пшениці на CBOT торгувався по 197,6 $/тонна (+3,4 $/тонна до попередніх торгів), на EURONEXT- по 211,6 $/тонна (+1,5 $/тонна).

Діапазони ціни на українському ринку показали незначне укріплення на тлі обмеженої активності торгівлі. Наразі попит на пшеницю (11,5%) на DAP-дунайські порти становить  163 $/тонна, DAP-глибоководні порти – 155-162 $/тонна.

Котирування кукурудзи за підсумками п’ятничних торгів показали незначне зростання на фоні відсутності суттєвих змін у березневих балансах USDA. Зокрема, травневий фʼючерс кукурудзи на CBOT торгувався по 173,1 $/тонна (+0,7 $/тонна), червневий фʼючерс на EURONEXT- по 190,9 $/тонна (+1,2 $/тонна).

Ціни на українську кукурудзу показали мінімальне укріплення в умовах зниження активності пропозиції та непокритих потреб окремих експортерів і становили: DAP-дунайські порти – 146-152 $/тонна, DAP-глибоководні порти – 136-145 $/тонна.

Перегляди: 29