Головна Овочівництво Ціни на сезонні овочі на Вінниччині знизилися вдвічі

Ціни на сезонні овочі на Вінниччині знизилися вдвічі

На Вінниччині вдвічі знизились ціни на сезонні овочі у порівнянні з минулим роком. Найбільше здешевшали цибуля та морква.

Про це розповіла начальник відділу цін обласного управління статистики Ірина Собчук, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на «Суспільне. Новини».

«Якщо середня споживча ціна на цибулю ріпчасту у вересні 2022 року становила майже тридцять гривень за кілограм, то у вересні 2023 вона склала 12 грн. за кілограм. Морква з двадцяти чотирьох гривень за кілограм знизилась до тринадцяти. Торік вартість капусти білокачанної становила в середньому 16 грн. за кілограм, а у вересні цього року ціна знизилась до 9 грн. Менш суттєво подешевшали, порівняно з минулим роком, буряк та картопля», – повідомила вона.

Здешевшання овочів директор обласного Департаменту агропромислового розвитку Олег Сідоров пов’язує не тільки зі сприятливою для вирощування городини погодою. Цьогоріч, каже, вінницькі аграрії збільшили площі під овочі.

«У Вінницькій області 23 тис. га земель були задіяні під посадку овочевих. В основному це домогосподарства населення, два відсотки цієї площі – це господарства. Урожай досить хороший. Агропідприємства користувались зрошенням», — зауважив чиновник.

Найбільше посадили цибулі, моркви й капусти. Вродили і столові буряки та томати. Втім, за його словами, нестача сховищ — ще одна з причин зниження цін на сезонні овочі. Тож, вінницькі аграрії вже розмірковують де і як зберігати урожай, аби вигідно його реалізувати.

Перегляди: 3