Українські виробники м’яса в умовах війни зберегли базу для зростання галузі. Про це у своєму виступі на Міжнародному конгресі «Прибуткове свинарство» заявив перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький, передає «ПроАгро Груп».
За його словами, цьогоріч очікується збільшення виробництва свинини на 4% в порівнянні з 2022 роком. Також зростає експорт м’яса та м’ясопродуктів.
«В Україні є всі передумови для ефективного розвитку м’ясної галузі і реалізації експортного потенціалу. За 9 місяців 2023 року зростання обсягів експорту м’яса становило понад 10% порівняно з 2022 роком», – розповів Тарас Висоцький.
Перший заступник міністра додав, що згідно з короткостроковим прогнозом на 2024 рік очікується стабілізація обсягів виробництва м’яса птиці та свинини.