Головна Новини Ринок України Цьогорічний врожай буде у кілька разів більший за внутрішні потреби

Цьогорічний врожай буде у кілька разів більший за внутрішні потреби

Зернових та олійних культур в Україні планується виростити в декілька разів більше від внутрішньої потреби.

Про це в ефірі телемарафону розповів перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на УНН.

«Зернових культур – це перш за все ячмінь та кукурудза, планується засіяти достатньо для забезпечення внутрішньої потреби. Об’єктивно навіть в декілька разів більше буде урожай, ніж внутрішня потреба. Ми залишимося значним експортером зерна в наступному році. Аналогічна ситуація по олійних культурах, де також сої та соняшнику планується виростити більше, ніж внутрішня потреба. Ми будемо експортерами і впливати на міжнародні ціни», – сказав Висоцький.

Він зазначив, що зараз по всій північній півкулі слідкують за посівом і відповідно до того буде кінцева ціна, яка буде впливати і на внутрішній ринок.

«Вже точно зрозуміло, що дефіциту кормів не буде. Практично завершено посів цукрового буряка. Площі є такими, що дозволяють говорити про виробництво більше, ніж внутрішнє споживання. Тому по цьому продукту також споживач може бути спокійним», – додав Висоцький.

Перегляди: 43