Головна Новини Ринок України Цукрові заводи від початку сезону виробили понад 1 млн. тонн продукції

Цукрові заводи від початку сезону виробили понад 1 млн. тонн продукції

Станом на 19 листопада в Україні перероблено 7,2 млн. тонн цукрових буряків та виготовлено понад 1 млн. тонн цукру. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію асоціації «Укрцукор».

Як повідомлялося, сезон цукроваріння 2021/22 розпочався 21 серпня. З 29 заводів, що стали до роботи, шість вже завершили переробку через брак сировини. При цьому кілька підприємств так і не були запущені через подорожчання газу.

За даними Мінагрополітики, цукрові буряки наразі викопано на 217,9 тис. га що становить 96% збиральної площі, зібрано понад 10,3 млн. тонн солодких коренів. Волині, Дніпропетровщині, Донеччині, Житомирщині, Полтавщині, Сумщині,  Харківщині, Чернігівщині та Буковині їх копання вже закінчили.

За оптимістичним прогнозом «Укрцукру», в нинішньому сезоні виробництво цукру в країні сягне 1,45 мільйона тонн при внутрішній потребі 1,25-1,3 мільйона тонн.