Головна Новини Ринок України Держпродспоживслужба вилучила з обігу 2,4 тонни фальсифікованого масла

Держпродспоживслужба вилучила з обігу 2,4 тонни фальсифікованого масла

З початку року фахівцями Держпродспоживслужби зафіксовано 198 порушень, пов’язаних з обігом фальсифікованого вершкового масла. Припинено обіг 556 кг продукту та вилучено 2,4 тонни масла, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію ДПСС.

«Солодковершкове масло є продуктом, який чи не найчастіше підробляється недобросовісними виробниками. Тому Держпродспоживслужба постійно контролює молочну продукцію, яка представлена у закладах громадського харчування та торгівлі, на наявність фальсифікату. Наше завдання – щоб українські споживачі отримували якісну та безпечну продукцію», – розповіла голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Зазначається, що загалом з початку року проведено 9,8 тисяч моніторингів діяльності суб’єктів господарювання, які здійснюють обіг солодковершкового масла, та більше ніж 2 тисячі перевірок закладів торгівлі та громадського харчування на предмет виявлення фальсифікації традиційних молочних продуктів. Відібрано 871 зразок молочної продукції, серед яких за результатами лабораторних досліджень в 45 випадках виявлено жири немолочного походження.

Прийнято рішення про тимчасове припинення виробництва 43 операторів ринку. На виробників оформлено 156 приписів про усунення невідповідностей, пов’язаних з впровадженням програм передумов системи управління безпечності харчових продуктів на підприємстві. На 21 посадову особу винесено постанови про порушення.

Перегляди: 0