Десертні сорти смородини, які зараз в Україні не дуже поширені, з кожним роком набувають популярності через тренд до здорового харчування.
Таку думку висловив засновник розсадницької компанії Vimagro з Прикарпаття Володимир Тимків, пише «ПроАгро Груп» з посиланням на журнал «Садівництво по-українськи».
«Десертні сорти цікаві ще й тим, що мають дуже велику ягоду, солодкі і гарні за смаком. Відомо, що смородина містить в рази більше вітаміну С, ніж лимон та багато антиоксидантів. Тому вони будуть мати свою промислову нішу. Є деякі виробники смородини, які орієнтуються на свіжий ринок, тому що там у певні моменти складається краща ціна», – зауважив він.
Для десертних сортів потрібний суто ручний збір та продаж у пінетках, додав експерт. А якщо на полі є полив, ця ягода однозначно буде користуватись попитом і мати плюс-мінус високу ціну, впевнений Терещенко.