Головна Агрохімія Десикація для якісних жнив

Десикація для якісних жнив

Війна внесла корективи не лише в посівну, яку українські аграрії успішно провели, незважаючи на виклики, – вона матиме значний влив і на збиральну кампанію 2022 року, прогнозують фахівці компанії UKRAVIT SCIENCE PARK. Тому в умовах поточного агросезону, для оптимізації жнив та заощадження ресурсів, вони радять вітчизняним агровиробникам звернути увагу на десикацію.

«Збиральна кампанія, що розпочалася на Півдні, дуже скоро охопить всю Україну, і провести її своєчасно та максимально ефективно – завдання №1 для забезпечення продовольчої безпеки країни, – наголошує керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець. – Тому в умовах тимчасової окупації частини територій та втрати елеваторних потужностей, що унеможливлює для великої кількості агровиробників можливість післязбиральної доробки зерна на елеваторах і в умовах господарств, особливої актуальності набуває десикація зернових культур і ріпака. Цей прийом забезпечить рівномірне дозрівання зерна, призупинить розвиток хвороб, зменшить технологічні втрати при прямому комбайнуванні та полегшить збирання врожаю в цілому, а також знищить бур’янову рослинність».

Тому в умовах збиральної кампанії озимих культур 2022 року Олександр рекомендує застосувати десикант контактної дії Десикант Макс (дикват дибромід, 300 г/л). Він поглинається зеленими частинами рослин і порушує процеси фотосинтезу, внаслідок чого руйнуються мембрани клітин, відбувається їх зневоднення та повне висихання. А за рахунок вищої, порівняно з аналогічними препаратами, представленими на українському ринку, концентрації діючої речовини, він забезпечує швидку дію після застосування.

Десикант Макс прискорює достигання зернових культур і ріпака та сприяє ранньому збиранню врожаю. Крім того, він призупинить розвиток ряду хвороб цих культур, зменшує засміченість продукції та в цілому позитивно впливає на якісні показники врожайності. При цьому препарат є безпечним для використання як у промислових, так і в насінницьких посівах та в посівах, призначених на харчові цілі.

Однією із важливих особливостей досягнення максимальної ефективності препарату, наголошує Олександр, є повноцінне та рівномірне покриття оброблюваних рослин – як наземними обприскувачами, так і за використання авіаційного методу. Для цього він рекомендує додавати до робочого розчину органосиліконовий ад’ювант Інгрес у нормах 15-100 мл на кожні 100 л води. Крім того, при внесенні авіаційним методом або наземними обприскувачами доцільно використовувати форсунки із номерами 2 або 3, та із розміром краплі в межах 200-300 мікрон.

Таким чином, провівши своєчасну десикацію посівів і врахувавши всі ці тонкощі, можна уникнути досушування врожаю на елеваторах і в умовах господарств і, відповідно, заощадити час та кошти.

Перегляди: 2