Головна Рослинництво Зернові ДПЗКУ провела переговори щодо поставок зерна до Китаю

ДПЗКУ провела переговори щодо поставок зерна до Китаю

Учора, 9 серпня, відбулася нарада за участі керівництва АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України», Китайської національної корпорації машинної промисловості і генеральних підрядів (ССЕС) та Міністерства економіки України.

Як повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на допис на сторінці ДПЗКУ у Facebook, під час наради обговорювались актуальні питання торгівлі зерновими між українською та китайською корпораціями.

Згідно чітким, як підкреслюється, домовленостям, ДПЗКУ до кінця 2021 року планує поставити китайському генеральному партнеру близько 1 млн.  тонн зернових.

«Ми плануємо проводити закупівлі на власних елеваторах та використовувати власні логістичні та портові потужності, щоб зробити нашим партнерам максимально вигідну цінову пропозицію», – зазначив під час переговорів в.о. голови правління ДПЗКУ Андрій Власенко.

Президент китайської корпорації ССЕС пані Ян Цзін зазначила, що китайська сторона зацікавлена в розвитку співпраці, прагне виконання умов контракту в 2021 маркетинговому році і чекає на пропозиції української сторони.

За пропозицією Міністерства економіки України, переговори щодо поставок зернових між ДПЗКУ та ССЕС будуть проходити щотижня у форматі відео конференції.

Перегляди: 3