Головна Ринок України Експорт/імпорт Експортний попит на зернові й олійні дешевшає

Експортний попит на зернові й олійні дешевшає

Ціни на кукурудзу продовжують зниження по всьому ланцюжку поставок. Наразі покупці готові розглядати пропозиції на рівні 202$ CIF для Італії та 203$ CIF для Іспанії. Ціни в українських портах залишаються на рівнях 144-148$ за умови швидкої поставки протягом 1-2 тижнів. Ціни покупців на період березень-квітень можуть знизитися до 135-140$ у зв’язку із падінням глобальних цін та складною зовнішньою кон’юнктурою, яка насичена пропозиціями.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію у Telegram агентства Spike Brokers.

Ціни на пшеницю в портах знизилися на 3-5$ за тонну в порівнянні з минулим тижнем. За продовольчу зернову в портах платили 173-175$ при поставці протягом 2 тижнів. Ціни на фураж торгувалися на 20$ за тонну нижче.

Ціни на соняшник продовжують перебувати під тиском пропозиції та знизилися на 10-20$ за тонну порівняно з цінами минулого тижня. Ринок очікує спрощення процедур отримання експортних ліцензій в напрямку Болгарії. Покупці сої також продовжують зниження цін на 10$ порівняно з минулим тижнем. Консолідація на зовнішньому ринку перед новорічними святами в Китаї та тиск пропозиції призводять до зниження світових цін на сою.

Перегляди: 18