Головна Зберігання Елеватор «Сервіс Грейн» відновлюється після ракетного удару

Елеватор «Сервіс Грейн» відновлюється після ракетного удару

Після ракетного удару по елеватору «Сервіс Грейн» в Арцизі Одеської області, в результаті якого було знищено та пошкоджено 5 силосів й вузол приймання вагонів тощо, підприємство відновлюється, водночас продовжуючи працювати й надавати послуги.

Про це розповів директор елеватора Євген Середа, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroTimes.

«Зараз нам вдалося відновити один силос та залізничний вузол приймання та відвантаження на вагони. Сподіваємося, до кінця  листопада запустимо у роботу усі силоси», – зазначив керівник.

Враховуючи те, що цього року Бесарабія не могла похвалитися врожаями, елеватор надає послуги сільгоспвиробникам, трейдерам з тих областей, де врожаї є. Актуальність послуг  елеватора як накопичувально-перевалочного пункту з’явилась одразу після загострення війни з рф.

«До нас прибувало зерно з північних та центральних областей, яке ми доробляли  та відправляли залізницею до  морських портів, аж допоки не відбулася їх блокада. Потім переорієнтувалися на  річкові порти Рені та Ізмаїл. А коли був зруйнований міст через Дністровський лиман, – єдиний залізничний шлях  через річку Дністер з основної частини Украіни до півдня Бессарабіі, –  постачальники переорієнтувалися на автотранспортну логістику», – продовжив Євген Середа.

Наразі робота залізничної гілки відновлена й елеватор відвантажує збіжжя на Ізмаїл та чекає готовності  залізничного погранпереходу на нещодавно відновленій гілці до Молдови.

Перегляди: 4