Головна Ринок України Експорт/імпорт Ердоган планує обговорити з путіним «зернову ініціативу»

Ердоган планує обговорити з путіним «зернову ініціативу»

Президент Туреччини має намір обговорити з президентом рф питання, пов’язані із Чорноморською зерновою ініціативою, зокрема, постачання продовольства у слаборозвинені країни.

Про це Реджеп Таїп Ердоган сказав під час спілкування з журналістами в прямому ефірі телеканалів NTV ve Star TV, повідомляє  «ПроАгро Груп» з посиланням на «Укрінформ».

«Насправді переговори, які ми мали з паном путіним, дуже чіткі, за що я вдячний», – сказав Ердоган, нагадавши про зміст попередніх розмов.

Президент Туреччини процитував слова путіна про те, що велика частка зерна йде в Європу, і той хотів, аби більше зерна йшло у слаборозвинені країни. А також нагадав, що Туреччина запропонувала росії відправляти зерно в Туреччину, де його перемелють, після чого відправлять в слаборозвинені країни.

«У нас є така домовленість, за два-три дні будемо мати телефонну розмову з паном путіним. Ми зробимо свої кроки і в цьому напрямку. Також є потреба в добривах. Ми будемо закуповувати їх та відправляти на світові ринки та в слаборозвинені країни, намагаючись полегшити їхнє становище», – сказав Ердоган.

Перегляди: 7