Головна Економіка і аграрна політика ФДМУ планує відновити приватизацію дунайських портів

ФДМУ планує відновити приватизацію дунайських портів

Порт Усть-Дунайськ

Фонд держмайна (ФДМУ) готується відновити приватизацію портової інфраструктури на Дунаї та виставити на продаж сухий порт.

Про це повідомив голова Фонду Віталій Коваль, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на USM.

«Історія приватизації одного порту вже є. Готуємо до продажу інший об’єкт, який нині функціонує як сухий порт. Після відкриття навігації інвестор, який придбає цей актив на аукціоні, зможе швидко розпочати діяльність», — прокоментував посадовець.

Раніше ФДМУ готували виставити на аукціон Білгород-Дністровський порт. Очікується, що це може стати другим великим об’єктом портової інфраструктури, проданим на майданчику Prozorro з початку повномасштабного російського вторгнення.

З 1 квітня 2022 року Білгород-Дністровський порт використовується як логістичний центр для портів на Дунаї. Він приймає вантажі на автомобілях та відправляє їх далі залізницею. З травня підприємство розпочало відвантаження зернових, перевалку залізорудних окаток і перевантаження металопродукції. Діяльність Білгород-Дністровського порту значно знизила навантаження на дорожню інфраструктуру до портів Ізмаїлу та Рені. До повномасштабної війни підприємство було збитковим. 

Перегляди: 261