Головна Логістика Фрахтові ставки на перевезення зерна з України не змінилися

Фрахтові ставки на перевезення зерна з України не змінилися

Минулого тижня ситуація на ринках зернових перевезень у Чорному морі та Дунаї майже не змінилася порівняно з попереднім звітним періодом. Судновласники продовжують боротися з нестачею замовлень, тоді як перевага залишається на боці фрахтувальників, які продовжують дедалі опускати ставки. Фрахтові рівні залишаються переважно стабільним у всіх сегментах ринку, однак ведмежі настрої зберігаються, що дозволяє фрахтувальникам отримувати трохи кращі ставки в окремих випадках.

Про це повідомила компанія ASAP, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на УЗА.

Таким чином, ставки фрахту для панамаксів на перевезення кукурудзи або пшениці з глибоководних портів Одеси до південного Китаю та південного В’єтнаму залишилися незмінними на рівні 50-52 $/тонна та 46-47 $/тонна відповідно. При цьому ставки до Бангладеш дещо знизилися – на $1, до 50-51 $/тонна.

Ставки фрахту для хендісайзів на перевезення кукурудзи з глибоководних портів Одеси до східного Середземномор’я знизилися на $1, до 18-19 $/тонна. Подібне коригування у бік зниження спостерігається для напрямків Іспанії та східного узбережжя Італії, де відповідні ставки знизилися до 22-23 $/тонна та 20-21 $/тонна відповідно. Фрахт до Тунісу залишається стабільним на рівні 24-25 $/тонна.

Фрахтові ставки для костерів, завантажених кукурудзою, з українських портів Дунаю до Мармурового моря та східного узбережжя Греції знизилися на $1 до 17-18 $/тонна та 19-20 $/тонна відповідно. Для напрямків східного Середземномор’я та Ізраїлю змін не спостерігається і ставки залишаються на рівні 22-24 $/тонна та 29-30 $/тонна відповідно. Водночас ставки до східного узбережжя Італії впали на $1, до 25-27 $/тонна. Фрахт до Іспанії залишається стабільним на рівні 28-30 $/тонна.

Ринок барж виглядає стабільно. Фрахт для транспортування кукурудзи з Рені чи Ізмаїла до Констанци становить 10 €/тонна. Ставки для транспортування насіння соняшнику з Рені чи Ізмаїла до Русе чи Сілістри також залишаються на рівні 16 €/тонна.

Перегляди: 2