Головна Економіка і аграрна політика Господарства отримають державну допомогу на меліорацію земель

Господарства отримають державну допомогу на меліорацію земель

З 15 серпня 2024 року розпочнеться прийом заявок на бюджетну допомогу  за напрямом «Державна підтримка сільськогосподарських товаровиробників, які використовують меліоровані землі та організацій водокористувачів». Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Мінагрополітики.

Бюджетна дотація надаватиметься:

сільгосптоваровиробникам за проведення робіт з реконструкції та/або нового будівництва меліоративних систем, здійснених  відповідно до затвердженої в установленому порядку проєктної документації, у розмірі до 50% вартості витрат (без урахування ПДВ), але не більш як 26,5 тис. гривень на 1 гектар оброблюваних угідь на яких здійснюється гідротехнічна меліорація без урахування вартості дощувальних машин, за прийняті в експлуатацію меліоративні системи  у період з 1 листопада 2023 року по 31 жовтня 2024 року;

організаціям водокористувачів для відновлення, реконструкції, модернізації, капітального ремонту насосних станцій, які прийняті в експлуатацію у період з 1 листопада 2023 року по 31 жовтня 2024 року після відповідних робіт, передбачених проєктною документацією у розмірі до 50% вартості витрат.

Прийом заявок від сільгосптоваровиробників відбуватиметься через Державний аграрний реєстр до 31 жовтня 2024 року. Організації водокористувачів мають подати заявку та документи до неї в паперовій формі до Мінагрополітики до 31 жовтня 2024 року.

Підтримка надається відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам, які використовують меліоровані землі, та організаціям водокористувачів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2021 №1070.

Перегляди: 1