Головна Новини ІМК планує завершити посівну кампанію до кінця травня

ІМК планує завершити посівну кампанію до кінця травня

Агропідприємства ІМК  розпочали весняну посівну кампанію. Планується посіяти близько 70 тис. га, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на звіт IMC S.A.

Зазначається, що посівна соняшнику і кукурудзи наразі ведеться у Чернігівській, Сумській та Полтавській областях, де виробничі підрозділи компанії забезпечені всім необхідним – як сільгосптехнікою, так й насінням, добривами, засобами захисту рослин, паливом.

На даний час в ІМК завершено роботи з удобрення та захисту озимої пшениці, посіяної восени на площі 18 тис. га. Загалом, з урахуванням озимої пшениці, яка перебуває у гарному стані, планується засіяти близько 70% земельного банку підприємства. На решті земельних ділянок необхідно провести роботи з розмінування, оскільки в березні 2022 року там тривали активні бойові дії.

Завершення весняної посівної кампанії в ІМК заплановано на кінець травня.

Також в компанії повідомили, що внаслідок активних бойових дій навколо Чернігова у лютому-березні 2022 року її місцевий елеватор був частково пошкоджений. Однак пошкодження не критичні, й завершити ремонтні роботи планують найближчими тижнями.

Водночас через блокаду російською федерацією морських портів України в Чорному морі експорт зерна через них наразі неможливий, тому експортна діяльність ІМК була припинена з початку війни. Однак компанія разом зі своїми клієнтами (міжнародними зернотрейдерами) та за підтримки уряду України намагається розвивати альтернативні логістичні ланцюги для експорту зерна через морські порти сусідніх країн.

Перегляди: 6