Головна Економіка і аграрна політика Інвесткомпанія з Саудівської Аравії купила 12,6% акцій МХП

Інвесткомпанія з Саудівської Аравії купила 12,6% акцій МХП

мхп
мхп

Саудівська інвестиційна компанія SALIC стала акціонером агроіндустріального холдингу МХП та придбала понад 13,5 млн акцій.

Про це йдеться у повідомленні на Лондонській фондовій біржі, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на «Укрінформ».

«MHP SE (материнська компанія МХП) отримала повідомлення про те, що SALIC (дочірня компанія Державного інвестиційного фонду Королівства Саудівська Аравія), придбала 13 514 563 глобальних депозитарних розписок MHP SE, що знаходяться у вільному обігу на ринку», – йдеться у повідомленні.

Наразі SALIC володіє 12,6% від загальної кількості акцій компанії, що перебувають в обігу.

У прес-службі МХП зазначили, що придбання GDRs MHP SE компанією SALIC не вплине на операційну діяльність МХП як в Україні, так і за кордоном, а також на долю акцій Юрія Косюка, який залишається тримачем найбільшої кількості акцій компанії, зберігаючи свій стратегічний вплив на розвиток МХП.

«МХП продовжить свою інвестиційну діяльність, підтримуючи економіку країни, створюючи нові робочі місця, а також надаючи допомогу українському війську, громадам і команді компанії. Компанія є одним з найбільших інвесторів країни за версією видань Forbes та NV, за час повномасштабного вторгнення МХП спрямувала 14,8 млрд. гривень у розвиток бізнесу в Україні», – прокоментували в компанії.

Перегляди: 81