Головна Новини Новини компаній Kernel завершує будівництво Старокостянтинівського ОЕЗу

Kernel завершує будівництво Старокостянтинівського ОЕЗу

Kernel завершує будівництво на Хмельниччині одного з найпотужніших олійноекстракційних заводів Європи, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на допис на сторінці компанії у Facebook.

«Повномасштабне вторгнення вплинуло на строки, але не зупинило будівництво Старокостянтинівського ОЕЗу. Останні пусконалагоджувальні роботи плануємо завершити вже наступного року. Підприємство зможе щорічно переробляти 1 млн. тонн соняшнику та видавати готову олію на експорт», – йдеться у дописі.

Поява такого потужного виробництва Kernel у Хмельницькій області стане вагомою підтримкою місцевих фермерів і стимулюватиме їх нарощувати виробництво олійних культур у західних областях. Новий завод сприятиме також розв’язанню питання надлишку сировини в регіоні, що спостерігається сьогодні. Крім того, це нові робочі місця та гарантоване наповнення бюджетів усіх рівнів податками.

На території заводу збудували теплоелектростанцію, яка вироблятиме енергію з лушпиння соняшника. Підприємство буде фактично енергонезалежним, зменшиться його вплив на екологію регіону та він робитиме свій внесок в енергетичну стабільність країни.

«Будівництво такого потужного об’єкта підкреслює наше прагнення збільшувати експортний потенціал України та сприятиме переходу від постачання сировини до експорту готової продукції з доданою вартістю. У підсумку це стане поштовхом для економічного зростання країни», – наголосили у Kernel.

Перегляди: 2