Головна Новини Новини компаній «Кернел» завершує весняну посівну кампанію

«Кернел» завершує весняну посівну кампанію

«Кернел» завершує цьогорічну посівну. Компанії вже вдалося засіяти майже 95% площ ярих культур, йдеться у її повідомленні у Facebook, повідомляє «ПроАгро Груп».

«Агрокліматичною особливістю нинішнього сезону стала велика кількість опадів у березні та квітні. Це суттєво скоригувало нашу виробничу програму. Через рясні і регулярні дощі довелося відмінити та змістити низку технологічних операцій. Початок посівної стартував у середньому із затримкою на 2 тижні в усіх регіонах України. В активну фазу увійшли майже наприкінці квітня, а тому агрокластери розпочали паралельний посів одразу двох культур – соняшника та кукурудзи», – зазначили в агрохолдингу.

У структурі посівів «Кернела» цьогоріч основна ставка була зроблена на олійні культури. Під соняшник відвели понад 120 тис. га, а це близько 35% посівних площ. Також наростили обсяги озимої пшениці та сої. Вперше за останні роки частка цієї культури сягнула 65 тис. га або 18% від загальних площ.

В компанії зазначили, що вже другий рік поспіль в умовах підвищеної небезпеки проходять посівні роботи на прифронтових територіях – Харківщині, Сумщині та Чернігівщині. Попри всі виклики, команди кластерів впоралися із завданням та вийшли на фінішну пряму.

Перегляди: 8