Головна Економіка і аграрна політика Комітет ВРУ рекомендував законопроєкти про боротьбу з «чорним» зерном та неповерненням валютної...

Комітет ВРУ рекомендував законопроєкти про боротьбу з «чорним» зерном та неповерненням валютної виручки до другого читання

У Комітеті Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендували ухвалити у другому читанні законопроєкти №10168-2 та №10169-2 щодо повернення валютної виручки експортерами аграрної продукції.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroPolit.com.

Законопроєкти пропонують запровадити механізми, які зменшують можливості для зловживань при експорті аграрної продукції. За словами Данила Гетманцева, їх реалізація забезпечить збільшення валютних надходжень, а також позитивно вплине на стабільність гривні.

Проєкт №10168-2 дозволяє Кабінету міністрів України вводити режим експортного забезпечення стосовно до окремих видів товарів, мова йде головним чином про аграрну продукцію.

«Комітет рекомендував прийняти у другому читанні проєкти законів №10168-2 та №10169-2 про внесення змін до ПКУ, МКУ та низки інших законів щодо запровадження режиму експортного забезпечення. У разі запровадження Кабміном режиму експортного забезпечення встановлюється заборона експорту таких товарів суб’єктами ЗЕД, які не є платниками ПДВ. Забороняється експорт таких товарів за цінами нижчими, ніж мінімально допустимі експортні ціни», – зазначив Данило Гетманцев.

Перегляди: 212