Головна Новини Новини компаній Компанія «ТАС Агро» розпочала весняну посівну

Компанія «ТАС Агро» розпочала весняну посівну

Днями в агрохолдингу «ТАС Агро» стартувала весняна посівна компанія. Роботи розпочато у Кіровоградській області із посіву соняшнику, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію компанії.

Цьогоріч заплановано посіяти 23,3 тис. га кукурудзи, 16,1 тис. га соняшнику та 11,5 тис. га сої. Порівняно з минулим роком зменшилися площі сівби олійними культурами та збільшено площі під зернову групу. Площа посівів у компанії загалом не змінилася, але зважаючи на продовольчу безпеку та ринкову ситуацію у цьому сезоні в структурі посіву було додано цукровий буряк.

«Незважаючи на виклики спричинені військовими діями, компанія «ТАС Агро» якісно підготувалася до весняної посівної компанії. Усі господарства забезпечені насіннєвим матеріалом, добривами, засобами захисту рослин та паливно-мастильними матеріалами. Попри пізній старт посівної, що було викликано погодними умовами, переконаний, що усі роботи буде виконано в оптимальні агрономічні терміни. У посівній залучено сучасні технологічні комплекси, які збільшують точність висіву та підвищують продуктивність робіт», — розповів директор з виробництва ТОВ «ТАС Агро» Віктор Белкот.

Після завершення посівної заплановано додаткове внесення азотних добрив. Минулий рік було відзначено економією на добривах як на одній із найбільш витратних статей у технології вирощування.

«Ми у компанії «ТАС Агро» розуміємо, що обманути рослину не можна: не забезпечиш живлення — не отримаєш урожай. Будемо змінювати підхід до розподілу добрив по полях. Для цього ми провели аналіз урожайності культур в розрізі кожного поля за останні п’ять років, таким чином ми розділили поля на  категорії. Відповідно до цього і будемо планувати рівень урожайності і системи живлення. Таким чином, нам вдасться не просто зекономити, а підвищити ефективність інвестованих у добрива коштів, – підсумував Віктор Белкот.

Перегляди: 2