Головна Агрохімія Комплексний захист як інвестиція у розвиток

Комплексний захист як інвестиція у розвиток

Підготовка до посіву озимих зернових передбачає, в тому числі, й обрання надійного первинного захисту для культур. Який варіант найкраще обрати аграрію та чому – підкажуть фахівці компанії Ukravit.

«Комплексне протруюванння насіння зернових колосових культур – рішення, що в умовах війни може здатися витратним, однак насправді є максимально ощадливим і швидко окупним, – відзначає керівник департаменту агротехнологій компанії Олександр Мигловець – Підібране з огляду на фітосанітарну ситуацію в агрофітоценозах та гідротермічні особливості сезону, воно надійно захистить насіння, а надалі – й молоді проростки від небезпечних хвороб та ґрунтових і ранньопіслясходових шкідників. Ця операція дозволить уникнути численних перешкод для розвитку культур на старті і дасть їм можливість успішно перезимувати й реалізувати генетичний потенціал урожайності. Крім того, обробка посівного матеріалу комплексним препаратом дозволяє заощадити на обробках проти ранньопіслясходових шкідників на ранніх етапах вегетації, адже не вимагає виведення в поле техніки, додаткових витрат на пальне, воду тощо. Тому обрати комплексний протруйник – означає зробити вигідну інвестицію у майбутній врожай».

Для комплексного захисту озимих зернових на початкових етапах вегетації від шкодочинних організмів Олександр рекомендує інсекто-фунгіцидний протруйник Паскаль (флудиоксоніл, 50 г/л + тебуконазол, 30 г/л + азоксистробін, 20 г/л + тіаметоксам, 250 г/л). Флудиоксоніл володіє контактною дією та інгібує процес фосфорилювання глюкози під час клітинного дихання, що призводить до порушення функціонування клітинних мембран грибів і зупиняє ріст міцелію. Тебуконазол – системна діюча речовина із захисними, лікувальними та викорінюючими властивостями, яка призводить до блокування біосинтезу ергостеролу, внаслідок чого поділ клітин збудника призупиняється, і він гине. Азоксистробін – системний, трансламінарний та захисний фунгіцид із додатковою лікувальною та викорінюючою дією, який блокує утворення спор і ріст міцелію. Тіаметоксам блокує нікотинові рецептори в постсинаптичній мембрані синапсу, в результаті чого припиняється передача нервового імпульсу, порушується рухома активність шкідника, що, не дозволяє йому продовжувати процес живлення.

Паскаль захистить озимі зернові на ранніх фазах росту та розвитку від хлібної жужелиці, дротяників, злакових мух, хлібних блішок, попелиць, цикадок, а також убезпечить їх від таких хвороб, як сажка (види), кореневі та прикореневі гнилі, септоріоз, борошниста роса та інших. А за рахунок азоксистробіну та антистресової дії тіаметоксаму він забезпечує додатковий фізіологічний та стимулюючий ефект.

Перегляди: 1