Головна Рослинництво Зернові Кому і як продати зернові культури

Кому і як продати зернові культури

Аграрний бізнес — невід’ємна складова економіки країни, адже від того, як і що вдалось виростити за сезон, залежать ціни на харчові продукти та вартість споживчого кошика. На ціни зернових культур також впливає багато чинників, вони можуть змінюватись декілька разів впродовж сезону збору врожаю і пізніше. Тому питання, як вигідно продати або купити зернові культури, постійно актуальне.

Новий сервіс з купівлі та продажу зерна в Україні

В Україні починає свою роботу онлайн-платформа з продажу і купівлі зернових культур agro.forum. Платформа допомагає не лише вигідно продати або купити зерно, а й проводити аналіз ринку для довготривалого планування. Наприклад, фермери, які вирощують декілька культур та вирішують частину врожаю лишити в зерносховищах, щоб продати його весною, можуть спрогнозувати, які саме культури лишати, тобто на які культури ціна підніметься, а які варто продати одразу після збору.

На платформі agro.forum можна:

  • продати зерно за найвищою ціною за допомогою аукціону;
  • продати зерно надійному покупцеві, адже реєстрація на платформі можлива лише за ЕЦП, таким чином кожного покупця можна перевірити за усіма базами і на основі цього зробити висновки стосовно подальшої співпраці;
  • продати зерно тоді, коли воно коштує найдорожче, адже agro.forum надає інформацію щодо ціноутворень на кожен наявний вид зернових культур, на основі цінової динаміки користувач може зрозуміти коли йому вигідно купувати чи продавати.

Переваги платформи agro.forum

Головна перевага онлайн-платформи agro.forum — швидкий та зручний спосіб пошуку постачальників зернових культур та доступ до ринку збуту для аграріїв. При цьому продавати та купувати можна без посередників, що робить угоди більш вигідними для всіх: продавці можуть дорожче продавати, при цьому залишитися конкурентоспроможними на ринку, а покупці — дешевше купувати якісний товар.

Всі угоди відбуваються прозоро, без зайвої бюрократії. Компанії, як продавці, так і покупці — перевірені та мають реальні відгуки від інших користувачів.

На сайті дуже зручний та простий інтерфейс. На головній сторінці одразу є доступ до створення заявки з продажу або купівлі зернових культур різних сортів:

  • кукурудзи;
  • ячменю;
  • пшениці.

Також на сайті можна побачити вже існуючі пропозиції, створені іншими користувачами, та взяти участь в торгах. Також можна подивитись та оцінити останні контракти, які відбулись за допомогою платформи.

Важливою є інформація щодо індексу цін, яка допоможе виставити вигідну ціну на свою продукцію, а також знайти вигідні пропозиції.

Сервіс доступний як у вигляді веб-сайту, так і у вигляді мобільних застосунків на iOS та Android. Після реєстрації та створення заявки можна налаштувати повідомлення, щоб не пропустити, коли прийде пропозиція щодо купівлі чи продажу конкретної зернової культури.

Перегляди: 90