Головна Новини Новини компаній «Контінентал» завершив сівбу ярих культур та посадку картоплі

«Контінентал» завершив сівбу ярих культур та посадку картоплі

 «Контінентал Фармерз Груп» закінчила посадку картоплі та завершила посів ярих культур на своїх полях. Загалом частка всіх ярих у посівній структурі компанії на 2024 рік сягнула 94 тис. га, повідомляє «ПроАгро Груп»  з посиланням на інформацію агровиробника.

Найбільші площі засіяли соєю — 46,68 тис. га — і кукурудзою — 28,83 тис. га. Соняшник у «Контінентал» займає цьогоріч 13 тис. га, цукровий буряк — 3,26 тис. га, а картопля — 1,8 тис. га.

«Цьогорічна посівна особлива передусім погодними умовами, адже тепло настало дуже рано. Вже наприкінці березня ґрунт був нетипово добре прогрітий і достатньо вологий. Тому на початку квітня ми вже мали належну стиглість ґрунту та оптимальні умови для початку посівної кампанії, і це, мабуть, уперше західноукраїнські регіони змогли стартувати з весняним посівом швидше, ніж більш східні. Зі свого боку за рахунок якісної підготовки до сезону, ще до настання похолодань і дощів ми змогли забезпечити дуже високу продуктивність робіт і належну якість посіву, тому тимчасове погіршення погоди посеред посівної не вплинуло на темп кампанії. Загалом усі заплановані площі ми засіяли в агрономічно оптимальні терміни, завершували посівну соєю та посадкою чипсової картоплі», – прокоментував операційний директор КФГ Костянтин Шитюк.  

Зараз у «Контінентал» оцінюють розвиток ярих культур як добрий і очікують планової густоти сходів. На ранніх перших посівах, зокрема — цукрового буряку, не зважаючи на погіршення погодних умов в середині квітня, зауважують високу польову схожість та гарну дружність сходів. Наразі перед виробничим напрямком Компанії стоїть головне завдання — якісно виконати захист й догляд культур та реалізувати закладений під час посіву потенціал.

Перегляди: 10