Головна Логістика Крадіжки зерна на «Укрзалізниці» збільшились у чотири з половиною рази

Крадіжки зерна на «Укрзалізниці» збільшились у чотири з половиною рази

За підсумками першого півріччя 2021 року збитки «Укрзалізниці» через незбереження зернових вантажів збільшилися у 4,5 раза – з 915 тис. до 4 091 тис. гривень. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник директора департаменту з комерційної роботи компанії Валерій Ткачов, повідомляє «ПроАгро Груп».

«Зернові вантажі зайняли 2 почесне місце в структурі збитків УЗ через незбереження вантажів з часткою 23%! На першому місці залишається вугілля і кокс, частка яких в структурі збитків з 89% зменшилася до 60%», – зазначив він.

Кількість складених комерційних актів про незбереження вантажу (відповідальність УЗ) збільшилася на 365 – з 3265 до 3530 актів.

З 4 184 матеріалів по незбереження вантажів, спрямованих в Нацполіція, по 224 матеріалах (5%) відмовлено в кримінальному провадженні; по 1 666 матеріалах (40%) не отримано жодної відповіді, кримінальні справи не відкриті.

«45% зібраних матеріалів по розкраданню вантажів йде просто в «кошик». Головне в ході розслідування – не вийти на самих себе!», – підкресли Ткачов.

За його словами, на коліях «Укрзалізниця» продовжують діяти організовані злочинні групи, до складу яких входять в тому числі й співробітники УЗ (воєнізована охорона, диспетчери, чергові по станціях тощо). Все це «кришується» місцевим криміналітетом і співробітниками правоохоронних органів на місцях. При цьому локація цих криміногенних ділянок добре всім відома.

«Як я пожартував сьогодні, на крадіжках зерна на ст. Колосівка Одеської дороги виросло вже не одне покоління, ми маємо цілі «трудові династії». При цьому продовжують безнапасно там працювати всі співробітники воєнізованої охорони», – підкреслив Валерій Ткачов.

Перегляди: 3