
Українська виноробня Biologist створила біодинамічне вино. Це метод виготовлення вина, коли вирощування винограду – полив і підживлення – узгоджують із космічними ритмами, залежно від Сонця, Місяця та інших планет і зірок.
Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на newfood.media.
Винороб та власник Biologist Ігор Петренко понад 4 роки займається вивченням біодинамічного підходу та має виноградники на Київщині та Одещині.
«В основі біодинаміки лежить глибинне бачення сутності живого і неживого. Цей підхід заснований австрійським філософом Рудольфом Штайнером», — розповів засновник компанії.
Виноробня використовує лише ті ягоди винограду, які підходять за показниками pH.
«Тільки зрілий виноград і тільки ягоди без пошкодження. Це і є головний принцип нашої роботи – не реагувати на обставини, а брати ініціативу у свої руки», — розповіли винороби.
Biologist мінімально застосовує сірку та інші препарати для боротьби с оксидацією виноградного соку та вина. Ферментація виноградного соку теж проходить природним чином, у дубових бочках. Ще однією особливістю є використання диких дріжджів, які містяться на шкірці фруктів та ягід.
Спонтанне бродіння виникає, коли охолоджений сік винограду підійматися в температурі, приблизно 14-15 градусів, пояснили в компанії. Дикі дріжджі надають вину характер ґрунту, дають відчути яскраві властивості сорту.