Головна Тваринництво Молоковиробництво Майже 10% молочної продукції в Україні – фальсифікат

Майже 10% молочної продукції в Україні – фальсифікат

Проблема фальсифікованої продукції для українського ринку стоїть досить гостро. При цьому головні позиції в антирейтингу підробок традиційно займають молоко та молочні продукти, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Спілки молочних підприємств України.

За внутрішньою експертною оцінкою фахівців, частка тіньового ринку молочної продукції в Україні складає близько 20%, а фальсифікованої продукції майже 10%.

Поширення фальсифікації призвело не лише до зростання ризиків здоров’ю та життю споживачів, але й втрати надходжень до бюджетів усіх рівнів, погіршення ділової репутації України.

СМПУ розробила план заходів з протидії поширенню фальсифікату, спрямований на критичне зменшення частки фальсифікованої молочної продукції. Пропонується внесення відповідних змін до законодавчих та регуляторних актів, моніторинг ринку молочної продукції для виявлення фальсифікату з наступним втручанням державних контролюючих органів, а також широке висвітлення цієї теми як у професійному колі виробників молочної продукції, так і серед споживачів.

«Стримати і зменшити масштаби поширення фальсифікату на ринку молочної продукції можна лише за умови комплексного підходу до проблеми та за участі широкого кола учасників процесу. Тому у цій роботі СМПУ сподівається на підтримку народних депутатів України, Держпродспоживслужби, Національної поліції України та Державної податкової адміністрації», – зазначили в спілці.

Перегляди: 32