Головна Економіка і аграрна політика Мінагрополітики можуть знову приєднати до Мінекономіки

Мінагрополітики можуть знову приєднати до Мінекономіки

Міністерство аграрної політики й продовольства можуть знову обєднати з Міністерством економіки.

Як передає «ПроАгро Груп», про це повідомило джерело hromadske у фракції «Слуга Народу».

Разом з тим, інші співрозмовники видання в парламенті вважають, що ніякого скорочення міністерств не буде або що це питання ще не обговорюється серед депутатів.

Учора, 4 березня, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на прес-конференції заявив, що кількість міністерств в українському уряді хочуть скоротити на третину.

«Хочемо скоротити кількість міністерств на третину, скоротити кількість державних службовців. Ми вже почали це робити. І в цьому році скорочено 20 тисяч державних вакансій», — сказав глава уряду.

Він повідомив, що в Кабміні вже працюють над створенням «потужного центру уряду». Там має зосередитися всі допоміжні адміністративні функції — відповідна юридична підтримка, робота у кадровій й бухгалтерсько-фінансовій сфері.

Самі міністерства, сказав Шмигаль, мають мати невелику кількість дуже якісних, кваліфікованих спеціалістів, які формуватимуть державну політику. А центр уряду має якісно і швидко готувати документи, необхідні для міністерства.

Нагадаємо, Мінагрополітики вже об’єднували з Мінекономіки у 2019 році. Однак після відставки у грудні 2020 року уряд відновив Міністерство аграрної політики, скасувавши попередню постанову про його об’єднання з Мінекономіки.

Mineconomic-agro
Перегляди: 50