Головна Рослинництво Зернові Морський термінал «Укртрансагро» відвантажив на експорт понад 430 тис. тонн агропродукції

Морський термінал «Укртрансагро» відвантажив на експорт понад 430 тис. тонн агропродукції

Морський зерновий термінал компанії «Укртрансагро» в Маріупольському порту  у 2020/21 МР відвантажив на експорт понад 430 тис. тонн агропродукції. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію стивідора.

Частка пшениці, в загальному обсязі перевалки агропродукції на терміналі склала близько 83%, ячмінь – 7%, кукурудза – 4%. Основним імпортером пшениці, як і в попередній період, став Ліван – 43% від загального обсягу відвантаженої агропродукції. Також імпортерами з Азовського регіону, як і раніше, були Єгипет (19%), Туреччина (15%), Ізраїль (8%), Італія (5%), Лівія (4%), Туніс (4%), Греція (2%).

Зазначається, що за звітний період термінал прийняв понад 12690 автомобілів з агропродукцією. Було здійснено експедирування 66 судів.

Крім того, компанією «УТА Логістик» минулого сезону було організовано перевезення понад 117 тис. тонн агропродукції власним і найманим автотранспортом.

«Попри всі випробування, з якими зіткнулася наша група в минулому маркетинговому році, компанія показала хороший результат роботи. У звітному періоді відбулася важлива подія для Групи, ми придбали сільськогосподарське підприємство під Маріуполем. Тепер наша виробничий ланцюжок має всі ланки: наземна логістика – від поля нашого зернового господарства до термінала, і морська – від термінала через агентування, фрахтування та оперування судами до кінцевого покупця. Завдяки комплексному наданню послуг на агроринку Східної України, ми продовжуємо бути лідерами в нашому регіоні», – зазначив генеральний директор ТОВ «УкрТрансАгро» Павло Плотніков.

Перегляди: 0