Головна Новини Ринок України МСП «Ніка-Тера» потрапив у список на введення санкцій й вилучення майна

МСП «Ніка-Тера» потрапив у список на введення санкцій й вилучення майна

Державне бюро розслідувань разом з іншими правоохоронними органами активно працює над пошуком та арештом російських активів в Україні. Працівники ДБР дослідили понад 200 компаній у різних галузях економіки й сформували списки компаній, які належать російським структурам або громадянам, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію бюро.

На основі цієї роботи ДБР підготувало лист до Кабінету міністрів України щодо винесення на розгляд Ради національної безпеки й оборони України рішення щодо примусового вилучення майна та застосування санкцій відносно низки компаній та осіб. Серед них ТОВ «Морський спеціалізований порт «Ніка-Тера», до війни – один з найбільших приватних стивідорів, який за підсумками 2020/21 МР увійшов до трійки провідних зернових терміналів за обсягами перевалки.

Кінцевим власником МСП «Ніка-Тера» є бізнесмен Дмитро Фірташ, якому в Україні належать ще кілька великих бізнесів, зокрема, Group DF – диверсифікована міжнародна група компаній, основні інвестиції якої зосереджені в азотному, титановому та газовому бізнесах.

При цьому Дмитро Фірташ має українське громадянство, хоча члени його родини, а саме діти Ганна і Дмитро Фірташ, а також нинішня дружина Лада Фірташ є громадянами росії.

4 червня російські війська завдали ракетного удару по МСП «Ніка-Тера», спричинивши порту значних руйнувань.

Перегляди: 8