Головна Війна проти України Минулий рік став одним із кращих за показниками агроекспорту

Минулий рік став одним із кращих за показниками агроекспорту

За останні 4 місяці середньомісячний темп експорту української агропродукції фактично досяг довоєнних показників. Завдяки скоординованій діяльності аграріїв, трейдерів, міжнародних партнерів та роботі «зернового коридору» Україні вдалося за 2022 рік експортувати понад 50 млн. тонн зернових й олійних культур та продуктів їх переробки.

Про це сказав перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький в ефірі національного марафону «Єдині новини», передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію міністерства.

За його словами, це дуже хороший результат, враховуючи те, що майже увесь рік в Україні тривала війна. Однак, попри це, за експортними показниками 2022-ий був одним із кращих за останні роки.

«Україна залишається одним із головних гравців на аграрному міжнародному ринку і однозначно стан виробництва та перспективи експорту с/г продукції з України впливають на міжнародні ціни. Наразі вони залишаються високими в тому числі і через продовження війни, тож перспективи до їх зниження поки що непомітні», – зазначив Тарас Висоцький.

Він додав, якщо Україна не зможе повноцінно повернути свої посівні площі та наростити обсяги виробництва довоєнного періоду, ситуація в ціновій політиці у світі в кращий бік не зміниться.

Перегляди: 4