Головна Новини Надзвичайна подія На Буковині зафіксували загибель свиней від АЧС

На Буковині зафіксували загибель свиней від АЧС

pig wild trup

В Україні продовжують знаходити свиней, інфікованих африканською чумою. Про це повідомили в Головному управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, передає «ПроАгро Груп».

«7 листопада на території Чернівецької області в с. Горбівці на несанкціонованому сміттєзвалищі виявили труп свійської свині з підозрою на АЧС. Другий випадок АЧС виявлений при проведенні планового моніторингового дослідження дикого кабана з ГО Мисливський клуб «Лісівник», який був добутий під час полювання. Згідно з результатами проведених досліджень Івано-Франківською регіональною державною лабораторію Держпродспоживслужби виявлено збудник АЧС», — повідомили фахівці.

При Чернівецькій районній державній адміністрації проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, на якому затверджено план заходів щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації захворювання африканської чуми свиней та визначили зони захисту в 3-х кілометровій межі спалаху с. Горбівці, с. Тереблече, с. Нижні Синівці, с. Верхні Синівці.

Перегляди: 0