Головна Новини Ринок України На деокупованій Херсонщині посівні площі втричі перевищать торічні

На деокупованій Херсонщині посівні площі втричі перевищать торічні

Агропідприємства та фермерські господарства Херсонської області, незважаючи ні на що, обробляють землю та проводять посівну. Найбільше – ячменю та гороху, а ще – льон.

Про це повідомив перший заступник начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Укрінформ».

«Цьогоріч загальна посівна площа сільськогосподарських культур очікується у межах 153 тисячі гектарів», – сказав Бутрій.

За його словами, до засіяної озимини додаються ярі зернові, зернобобові та технічні культури, а також кавуни, дині та овочі.

«Прогнозовані площі втричі перевищують показник минулого року. Це стало можливим завдяки інтенсивному розмінуванню полів», – наголосив Бутрій.

Перший заступник начальника Херсонської ОВА зазначив, що 40% сільськогосподарських угідь на звільненому правобережжі нині розміновані – це 206 тисяч гектарів.

Щодня понад тисячу саперів працюють над розмінуванням Херсонщини. За рік кількість залучених вибухотехніків зросла у 10 разів, поінформував Бутрій. Він зауважив, що кожна громада самостійно визначає пріоритетність гуманітарного розмінування.

Перегляди: 17