Головна Економіка і аграрна політика На Дніпропетровщині відновлюють зрошувальну мережу

На Дніпропетровщині відновлюють зрошувальну мережу

У Дніпропетровській області втілюють державну екологічну програму з відновлення зрошувальних мереж. Вже реконструювали системи на площі більш ніж 2 тис. га, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію обласної держадміністрації.

Наразі зрошувальну мережу відновлюють у Дніпровському районі поблизу села Військове. Роботи проводяться обласним коштом.

«Дніпропетровщина – не лише надпотужний промисловий регіон. А й область з великим аграрним потенціалом. Відновлення старої зрошувальної мережі у Військовому – пілотний проєкт. Його втілення надасть поштовх розвитку сільського господарства в громаді», – розповів перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов.

Підрядники вже підготували траншею й проклали понад 5 км. сучасних й довговічних пластикових труб. Загалом планують реконструювати майже 16 км. магістральних мереж. А ще – модернізувати насосну станцію та облаштувати резервуар. Мета проєкту – відновити зрошення на площі 366 га.

«Саме на Дніпропетровщині – найкращі у світі чорноземи. Але система зрошення здебільшого майже непридатна до використання. Її побудували ще у 1960-х. Маємо амбітний план – відновити зрошення в області на площі понад 100 тис. га»,  – зазначив заступник начальника Регіонального офісу водних ресурсів у Дніпропетровській області Ігор Потапенко.

Перегляди: 1