Головна Війна проти України На Харківщині не зможуть засіяти третину оброблюваних земель

На Харківщині не зможуть засіяти третину оброблюваних земель

Близько 32% оброблюваних земель у Харківській області залишаться незасіяними через замінування та бойові дії.

Про це розповів заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Укрінформ».

«Це третя весняно-польова кампанія, яка проходить у наших аграріїв в умовах повномасштабного вторгнення РФ. Через бойові дії маємо значне забруднення територій вибухонебезпечними предметами. За нашими прогнозами, зможемо працювати в цьому році на 68% оброблюваних земель. Під урожай 2024 року загальна посівна площа сільськогосподарських культур займатиме 1,3 мільйона гектара. Це на 3,5% більше, ніж у 2023 році», – зазначив Іванов.

Прогнозується, що зерновими культурами в області буде засіяно понад 610 тисяч гектарів, технічними – 557 тисяч гектарів, картоплею та овочевими – 70 тисяч гектарів, кормовими – більш ніж 40 тисяч гектарів.

За словами Іванова, структура посівів на полях залишається традиційною: переважатиме пшениця, кукурудза та соняшник. Є збільшення посівних площ олійних культур – соняшника, натомість відповідно менше сіятимуть кукурудзу. Популярною залишається соя, горох, ячмінь, гречка, просо.

За оперативними даними районних військових адміністрацій, від російської агресії в області постраждало понад 630 сільськогосподарських підприємств, також пошкоджено та зруйновано майже 1100 одиниць сільськогосподарської техніки та обладнання.

Перегляди: 351