Головна Новини Ринок України На Харківщині правоохоронці відбили рейдерську атаку на агропідприємство

На Харківщині правоохоронці відбили рейдерську атаку на агропідприємство

Красноградською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 31-річної мешканки м. Дніпро. Досудовим розслідуванням встановлено, що жінка, вступивши у змову з іншими особами, вирішила заволодіти майном одного з агропідприємств на території Красноградського району, а саме врожаєм пшениці та інших сільськогосподарських культур, «ПроАгро Груп» з посиланням на допис на сторінці Харківської обласної прокуратури у Facebook.     

Так, у липні 2022 року жінка внесла свої підписи в графи «позикодавець» у договорах позики, нібито укладених між нею та вказаним підприємством. Цією рейковою угодою жінка передала у власність агропідприємству 48 млн. гривень. Фактично грошові кошти в позику не передавались, вказані договори не укладались та нотаріально не посвідчувались.  

«Використовуючи підроблені документи, жінка намагалась здійснити рейдерське захоплення майна підприємства, а саме врожаю сільськогосподарських культур на загальну суму майже 200 млн. гривень», – зазначили в облпрокуратурі.   

Проте правоохоронці встигли попередити агрорейдерство. Наразі обвинувачена перебуває під вартою. Справу розглядатимуть у Красноградському районному суді Харківської області.  

Перегляди: 5