Головна Війна проти України На Харківщині жителі крадуть таблички про мінну небезпеку для своїх городів

На Харківщині жителі крадуть таблички про мінну небезпеку для своїх городів

Замінованою нині залишається третина Харківської області, це понад мільйон гектарів. Для попередження населення про небезпеку тут встановлено близько 40 тисяч табличок та банерів, хоча потрібно понад мільйон, оскільки навкруги замінованої території їх належить ставити кожні 15-20 метрів.

Про це розповів директор обласного департаменту цивільного захисту Іван Сокол, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на «Суспільне».

При цьому частину табличок, які встановили сапери, люди забирають собі для власних потреб.

Так, за словами заступника начальника центру Міжрегіонального гуманітарного розмінування Максима Мельника, у деокупованій Балаклійській громаді сапери помітили, що встановлені ними таблички зникають.

«Місцеві жителі чомусь думають, що цю табличку можна взяти й зняти. Піти до себе на обійстя і десь її там застосувати для своїх потреб. Там, помідори підв’язати або ще щось. І розумієте, ми їх ставимо, а люди їх знімають. Те ж саме і з попереджувальними стрічками. Вони їх рвуть», — зазначив Максим Мельник.

За даними військової обладміністрації, з початку повномасштабного вторгнення на вибухонебезпечних предметах підірвались понад 150 жителів Харківщини, 30 з них загинули.

Перегляди: 7