Головна Економіка і аграрна політика На Херсонщині чекають зернозбиральні комбайни з інших регіонів

На Херсонщині чекають зернозбиральні комбайни з інших регіонів

В Херсонській ОВА намагаються забезпечити проведення ефективної кампанії зі збирання врожаю зернових, зернобобових та технічних культур у 2023 році

Відповідне розпорядження видав начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Район Херсон».

В розпорядженні зазначено, що департамент розвитку сільського господарства та зрошення повинен забезпечити координацію дій усіх заінтересованих підприємств, установ та організацій щодо збирання врожаю у 2023 році, а також здійснювати щотижневий моніторинг і контроль за збиранням зернових, зернобобових та технічних культур.

Крім цього чиновники зазначеного департаменту повинні  організувати роботу щодо залучення зернозбиральних комбайнів з інших регіонів.

Районні військові адміністрації повинні відпрацювати питання підготовки зернових складів, хлібоприймальних підприємств до приймання продовольчого зерна врожаю 2023 року.

Також чиновники повинні відпрацювати з керівниками сільгосппідприємств питання щодо забезпечення створення належних умов для безпечної праці працівників сільської місцевості під час збиральних робіт, дотримання правил пожежної та мінної безпеки.

Головному управлінню Національної поліції в Херсонській області рекомендовано сприяти сільськогосподарським підприємствам у безперешкодному переміщенні збиральної техніки та транспортних засобів, задіяних у збиранні врожаю сільськогосподарських культур, на дорогах загальнодержавного та місцевого значення з урахуванням обмежень, пов’язаних із введенням на території України воєнного стану.

Перегляди: 6