Головна Новини Надзвичайна подія На Херсонщині поліція виявила незаконний посів майже 35 тис. кущів конопель

На Херсонщині поліція виявила незаконний посів майже 35 тис. кущів конопель

На Херсонщині на території Чаплинської територіальної громади виявили посіви конопель, якими була засаджена земельна ділянка площею один гектар. Наркоплантація ретельно доглядалася та охоронялася, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Національної поліції Херсонської області.

«Минулими вихідними оперативники разом із працівниками слідчого управління обласного главку поліції за силової підтримки бійців роти поліції особливого призначення викрили групу осіб, які причетні до вирощування коноплі у великій кількості. Загалом правоохоронці вилучили з наркоплантації 34700 кущів нарковмісних рослин», – поінформували в поліції.

Як зазначив заступник начальника обласного главку поліції Микола Цап, наркоплантація знаходилася на території зруйнованої птахофабрики поблизу села Преображенка. Рослини, які є гібридною коноплею із підвищеним вмістом канабіноїдів, були висіяні за допомогою спеціальної сільськогосподарської техніки. Вздовж рядків із коноплею було прокладене крапельне зрошення, посіви ретельно оброблялися проти бур’янів. Вартість наркотичних рослин оцінюються в суму понад 300 мільйонів гривень.

Наразі в умовах ізолятора тимчасового тримання перебувають чотири учасники групи, причетної до вирощування наркорослин. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.310 Кримінального кодексу України. Нині тривають необхідні слідчі заходи.

Перегляди: 0