Головна Рослинництво Зернові На Хмельниччині – найвища врожайність ранніх зернових культур в Україні

На Хмельниччині – найвища врожайність ранніх зернових культур в Україні

У Хмельницькій області повністю завершено збирання ранніх зернових та зернобобових культур і ріпаку з площі 387 тис. га. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Департаменту розвитку агропромислового комплексу та земельних відносин ОДА.

«Валовий збір ранніх зернових становить 1,9 млн. тонн в початково-оприбуткованій вазі, середня урожайність – 60,3 ц/га, що є найвищим показником в державі. Озимий ріпак обмолочено на площі 81 тис. га, валовий збір становить майже 300 тис. тонн при урожайності 35 ц/га. Цьогоріч показники урожайності ранніх культур на 20-22% перевищують минулорічні», – зазначили у департаменті.

Наразі сільгосппідприємства області здійснюють посів озимого ріпаку, якого вже посіяно 39 тис. га, або 54% від запланованих 72 тис. га. Триває підготовка до збирання пізніх культур, таких як цукровий буряк, який буде викопаний з площі 29 тис. га, соняшник, який займає 162 тис. га, соя (134 тис. га), кукурудза на зерно (303 тис. га).

Крім того, домогосподарствами населення розпочато копання картоплі та збір овочевих культур, яких в цілому до збирання підлягає 73 тис. га.

Перегляди: 0