Головна Рослинництво Зернові На Кіровоградщині стартували жнива ранніх зернових

На Кіровоградщині стартували жнива ранніх зернових

 Сільськогосподарські підприємства Кіровоградщини розпочали  збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур 26 червня поточного року, що практично на рівні минулого року. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію департаменту агропромислового розвитку Кіровоградської ОДА.

Першими розпочали жнивну кампанію господарства Олександрійського району. На сьогодні в роботу включилися також господарства південної частини області. Поки що більша частина Новоукраїнського району, Голованівський район, північ Кропивницького району та Придніпровська зона – не жнивують.

Попередні розрахунки показують, що після крайових обкосів вологість зерна становить 18%, що значно вище базисної (14%).

На більшій частині території області проходили невеликі та помірні грозові дощі. На території трьох Кропивницького  району  5 липня випало від 34 до 80 мм опадів, відмічалося посилення вітру від 15 до 22 м/с, що призводило, в окремих випадках, до вилягання хлібів.

Для проведення комплексу зернозбиральних робіт у сільськогосподарських підприємствах області налічується понад 2 тисячі зернозбиральних комбайнів. Навантаження на один комбайн складає 263 га проти 219 га у минулому році.

Перегляди: 3