Головна Інші ринки На Миколаївщині триває збір винограду

На Миколаївщині триває збір винограду

В одному з найбільших виноградарських господарств країни — АТ «Радсад», що у Миколаївській області, триває активна фаза збирання врожаю. Уже декілька днів сотні працівників збирають аліготе — технічний сорт винограду, який іде на виробництво сухих та шампанських вин.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на «Голос України».

Урожай високий, доходить до 170 центнерів з гектара. Хоча його збирання у зв’язку з погодними умовами відтермінували на два тижні.

«Наприкінці літнього і початку осіннього періоду лоза не отримала достатньої кількості вологи. Додали мінусу і коливання температури повітря взимку, коли доходило до 21 градуса морозу, що призвело до загибелі плодових вічок. У Радсаді також постраждали окремі сорти винограду. Проте аліготе радує», – розповів головний агроном АТ «Радсад» Микола Корнієнко.

Нині радсадівці зібрали врожай з 35% площ. Знадобиться ще місяць, аби завершити основні роботи на виноградниках.

У господарстві налічується 819 гектарів виноградників. З них 614 — плодоносні, решта — молоді, які почнуть плодоносити через два-три роки. Вирощують понад 20 столових і технічних сортів, які йдуть на виноматеріал. Перевагу надають європейським сортам, таким як аліготе, каберне-совіньон, іршаі олівер, ркацителі, сапераві, трамінер, піно. Є виноград української селекції, такий, як одеський чорний, сухолиманський білий, бастардо магарацький та інші.

Перегляди: 5